martes, 26 de febrero de 2013

Trinxat de la Cerdanya

Em fa molta il·lusió que la segona recepta d'aquest blog sigui aquest plat típic de la Cerdanya. La veritat és que és una recepta fàcil, sana, amb moltes possibilitats i boníssima! Espero que us agradi! 

Bon profit!


Ingredients

1 Col verda d'hivern 
(jo he fet servir cols verdes petites comprades al mercat dels diumenges de Puigcerdà, queda molt bo!) 
2 patates grans 
(la quantitat de la patata varia segons el gust, si t'agrada amb molta patata utilitza 1kg)
3 tires de Cansalada
3 Alls
Oli i sal

Elaboració

Tallem la col i la posem a bullir. Mentrestant tallem les patates (no gaire petites sinó es desfaran) i les podem passar per la paella amb un raig d'oli i després afegir-les a la olla i fer aquest últim pas directament. Deixem que la col i les patates vagin bullint uns 20-30 minuts. Tallem els alls i la cansalada i els posem a la paella que quedin una mica torrats. Quan tot estigui llest, afegim la col i la patata a la paella juntament amb els alls i la cansalada, i deixarem que es compacti tot una mica i agafi coloret. Es pot servir de moltes maneres, així que deixa que la teva creativitat participi en aquest plat!


Comentaris
Tot i que originalment els ingredients són els que jo he fet servir, es poden fer mil variacions. Per exemple es pot afegir botifarra negra o si no mengeu carn prescindir d'ella, que queda igualment boníssim, us ho asseguro!

D'interès 
Tot i que aquest cop arribem tard, cada any es celebra l'últim cap de setmana de Febrer la Festa del Trinxat a Puigcerdà. Us animo a tots a anar-hi l'any que ve! www.puigcerda.cat/gaudeix  

trinxat2013 .jpg

12 comentarios:

  1. aquest plat es increible... el vaig menjar en un restaurant de la cerdanya i... IMPRESIONANT!

    ResponderEliminar
  2. El tiempo de ebullición es totalmente orientativo, estará listo cuando la col y la patata estén tiernas. Es recomendable que la panceta este bien tostada.

    ResponderEliminar
  3. És molt bo, el trinxat!! Encantada de saludart-te, comences per unes receptes amb història... això és molt bo!! Petons

    ResponderEliminar
  4. Boníssim el trinxat... i amb les cols tocades pel fred de la Cerdanya i les rostes fetes al forn, mmm una manera excel·lent de fer-nos passar el fred!

    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar
  5. Enhorabona pel blog, fa tot molt bona pinta i gràcies per afegir-te a la llista de seguidors del nostre blog. Una abraçada.

    Àgata Albero

    ResponderEliminar
  6. Umm, el traductor no me deja traducir al español, una pena!! Pero por la foto y por lo poco que he podido interpretar tiene que estar realmente rico!! Besos!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Marta gracias por tu comentario! He estado mirando lo del traductor, no se si te sale en catalán si es así, únicamente poniendo CASTELLÀ te tendría que salir en español, al menos jo no he tenido ningún problema. Si no pruebas y sigue sin funcionar avísame por favor! Besos!!

      Eliminar
  7. Es una maravilla de recepta!!!! Q bona!

    ResponderEliminar
  8. Igual es que yo estoy un poco despistada, pero he ido al traductor para traducir esta receta que me encanta y no encuentro el español. Mira encuentro el euskera pero no el español. Gracias.

    Virginia "sweet and sour"

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Virgina creo que no sale Español, sale Castellano. Gracias por pasarte! :)

      Eliminar
  9. Me gusta mucho esto del Trinxat de la Cerdanya, porque la col me encanta. este tuyo tiene una pinta genial.
    Gracias por tu visita. Bsss desde Almeria

    ResponderEliminar